Kevin - Wijkverpleegkundige De Wijkzorg

In 2017 ben ik bij De Wijkzorg gestart als vakantiekracht. Lekker op de fiets door Meppel om mijn routes te doen. Vervolgens ben ik begonnen met mijn opleiding HBO-V. In overleg heb ik toen ook mijn stageperiode bij De Wijkzorg afgerond en nadat ik was afgestuurd kon ik gelijk aan de slag. Heel prettig, want je neemt al veel kennis over de cliënten en hun zorgvraag mee.

In mijn werkdagen vind ik veel variatie. Wij werken met een kwaliteitsplan en een dagelijkse structuur. Toch is elke dag anders; de ene dag ben je druk met een intake- of evaluatiegesprek, de andere loop je een route. Er kunnen ook spoedsituaties voorkomen en dan moet je alles uit handen kunnen laten vallen. Je moet dus echt ad-hoc kunnen denken, want er komt veel tussendoor. Ook heb ik veel contact met huisartsen, verzekeringen en andere collega’s. Mijn doel is om de zorg dagelijks goed verloopt en dat er een continuïteit is in de zorgmomenten.

Bij De Wijkzorg leveren we maatwerk; we kijken dus per cliënt wat de zorgbehoeften zijn en hoe wij die zo goed mogelijk kunnen inrichten. De samenwerking met andere afdelingen van Beter Thuis Wonen is dan ook erg belangrijk. Meerdere expertises samen geeft dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

De Wijkzorg is een onderdeel van Beter Thuis Wonen. Wat ons uniek maakt is de samenwerking met de huisartsen in Spectrum Medisch Centrum in Meppel. De Wijkzorg richt zich echt op Meppel en omgeving, onze teams zijn klein en dankzij de korte lijnen met de huisartsen kunnen wij snel schakelen.

Ik ben trots dat ik een bijdrage kan leveren aan kwetsbare mensen en dat ze toch zo lang en veilig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.
Linda | Kind- & Jeugdzorg
Brenda | Werving & Selectie
Casemanagement Dementie
Mark WMO Planner
De Wijkzorg
Multihulp
Huishoudelijke OndersteuningDraait om mensen.

"Bij Beter Thuis Wonen ligt de focus op de mensen zelf,
op hun veerkracht en wat belangrijk is in hun leven,
zodat zij de regie in eigen handen houden.”

Edwin Beekman, Bestuurder


Lees onze Privacyverklaring