Linda - Coördinator Kind en Jeugd


In mijn functie als coördinator van het Kind en Jeugd team zorg ik ervoor dat de dagelijkse processen binnen het team goed lopen. Ik vind het belangrijk dat wij als team op de kaart worden gezet, zodat gemeentes en aanbieders weten wie wij zijn en wat wij voor mensen kunnen betekenen. Ons team kan nog steeds groeien, maar we willen altijd dezelfde kwaliteit blijven bieden. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de behoefte vanuit de markt; die kan in Hoogeveen heel anders zijn dan in Deventer bijvoorbeeld.

Als team kijken we altijd naar passende zorg voor het hele gezin. Ik streef ernaar om de juiste medewerker bij het juiste gezin te plaatsen. Er moet een klik van beide kanten zijn. Soms wisselen we van medewerker, omdat de klik er dus niet is met een gezin. Soms hebben ouders zelf een voorkeur voor een van onze medewerkers. Allemaal dingen waar ik rekening mee probeer te houden.

Er kwam laatst een casus binnen vanuit het ziekenhuis van een gezin uit Eritrea. Het kind van dit gezin had een beperking en het gezin zocht hulp, maar stuitte op de taalbarrière. Wij hebben deze casus besproken binnen Beter Thuis Wonen en het bleek dat een collega uit het team Begeleiding dezelfde taal sprak als het gezin. Toen is er door ons een multidisciplinair team opgezet met een samenwerking tussen meerdere teams van Beter Thuis Wonen. Dit is de kracht van Beter Thuis Wonen: we zoeken naar een oplossing en daarbij heeft iedereen zijn of haar eigen expertise.

Binnen Beter Thuis Wonen krijgen wij de mogelijkheid om zelf dingen te ontdekken en daarbij soms ook ‘op je plaat te gaan’. Er kan veel, als er maar een plan is. Er is altijd ruimte voor persoonlijke groei en er wordt gekeken naar de mogelijkheden van de medewerker, intern en extern. Ik vind het een uitdaging om te blijven bewegen in de markt. In mijn functie als coördinator is mijn doel dan ook om te kijken hoe we kunnen blijven groeien, maar onze kwaliteit kunnen blijven behouden.

Maak kennis met ons
Ontdek waarom wij in de zorg werken.

Linda | Kind- & Jeugdzorg
Brenda | Werving & Selectie
Casemanagement Dementie
De Wijkzorg
Multihulp
Huishoudelijke Ondersteuning
Mark WMO PlannerDraait om mensen.

"Bij Beter Thuis Wonen ligt de focus op de mensen zelf,
op hun veerkracht en wat belangrijk is in hun leven,
zodat zij de regie in eigen handen houden.”

Edwin Beekman, Bestuurder


Lees onze Privacyverklaring