← Vorige pagina
Wijkverpleegkundige AVT-team
31 mei 2021


Mijn dag als.. Wijkverpleegkundige AVT-team

Het Ambulant Verpleegtechnisch Team (AVT) is 24/7 bereikbaar voor hulpvraag bij verpleegtechnische problematiek te denken aan een infuuspomp die alarmeert of andere specialistische zorgvragen. Dat is wat ik zo leuk en uitdagend vind aan mijn werk.

De dag begint iets voor achten er moet ingelogd worden op de medicatie-app en ik lees de bijzonderheden van de cliënten van de vorige dag door.

Vervolgens stap ik in de auto om een cliënt die op 30 kilometer afstand woont te bezoeken om de infuuspomp uit te lezen waarmee palliatieve sedatie wordt gegeven. Naast het begeleiden van deze meneer is het begeleiden van de familie in deze casus een belangrijk onderdeel van ons werk. Hier nemen wij dan ook uitgebreid de tijd voor.

Na het uitlezen van de pomp is er aanleiding om de huisarts te bellen voor overleg over de dosering. Gelukkig kan ik de huisarts direct spreken en na kort overleg gaat deze akkoord met het voorstel om de dosering op te hogen.

Het is fijn dat je als verpleegkundige van het AVT zelf kunt overleggen met huisartsen en andere specialisten, zodat er geen vertraging ontstaat maar er gelijk gehandeld kan worden.

Als ik onderweg ben naar kantoor is er telefonisch overleg met de wijkverpleegkundige van het reguliere team over de zorginzet van het AVT bij een andere cliënt. Dit omdat zij ook bij deze casus betrokken zijn. Fijn dat we onderling veel samen kunnen oppakken.

Op het hoofdkantoor in Hoogeveen ga ik het zorgplan uitwerken voor deze nieuwe cliënt, die een paar dagen geleden in zorg is gekomen. Het gaat in deze casus om uitgebreide wondzorg en het intakegesprek heeft al eerder plaats gevonden.

Ik zie dat er nog wat dingen geregeld moeten worden, zoals het bestellen van de benodigde materialen. Ook is de overdracht van de wondverpleegkundige van het ziekenhuis nog niet in ons bezit. Dus ik bel haar gelijk op. Na het telefonisch contact met haar stuurt zij de overdracht per mail naar het AVT-team.

Aan het einde van de dag bezoek ik nog een mevrouw die gedurende 10 dagen bij ons in zorg is. Zij krijgt antibiotica toegekend via een shunt (een verbinding tussen een slagader en een ader), deze antibiotica loopt 24 uur per dag. Gedurende de 10 dagen komen wij dus iedere dag op hetzelfde tijdstip om de antibiotica te verwisselen.

Om 20.00 uur draag ik de bijzonderheden over aan mijn collega die de bereikbare (nacht)dienst tot de volgende ochtend 8 uur heeft.Draait om mensen.

"Bij Beter Thuis Wonen ligt de focus op de mensen zelf,
op hun veerkracht en wat belangrijk is in hun leven,
zodat zij de regie in eigen handen houden.”

Edwin Beekman, Bestuurder


Lees onze Privacyverklaring