← Vorige pagina
Het werk als zorgcoördinator
30 oktober 2023


In ‘Ontdek Beter Thuis Wonen’ delen we de inspirerende verhalen en ervaringen van onze collega’s bij Beter Thuis Wonen. We nemen een kijkje achter de schermen bij de verschillende functies binnen de organisatie. In dit artikel geven we het woord aan Liesbeth! Zij werkt als zorgcoördinator bij Beter Thuis Wonen.

Sinds september 2020 mag Liesbeth zich zorgcoördinator bij Beter Thuis Wonen noemen. Haar avontuur bij Beter Thuis Wonen begon in juni 2020 waar zij als verpleegkundige in team Assen aan de slag ging. Kort na haar start volgde al snel de vraag of zij de zorgcoördinator van team Assen 2 wilde worden. Deze uitdaging, in een nieuw overgenomen team, sprak haar direct aan en deze kans greep ze dan ook met beide handen aan.


De kern van zorgcoördinatie
In de rol van zorgcoördinator staat Liesbeth garant voor optimale werkomstandigheden voor haar team. Goede communicatie, inspiratie en motivatie vormen de ruggengraat van haar aanpak. “Belangrijk voor mij is te vertrouwen op de medewerkers en te luisteren naar wat er speelt. Een goede samenwerking is belangrijk, daarom werk ik erg nauw samen met mijn collega Boukje Benthem, zorgcoördinator van team Assen 1.

Door deze samenwerking kunnen wij het maximale uit de teams halen. Wij zijn dan ook trots op onze medewerkers. Op deze manier kunnen we continuïteit en kwaliteit van zorg leveren voor onze cliënten”, vertelt Liesbeth. Ook luisteren naar de wensen van de cliënt is belangrijk. Dit gaat niet alleen over hoe laat de zorg wordt gegeven, maar vooral wat vindt de cliënt belangrijk. Eigen regie, respect en mensen in hun waarde laten vindt Liesbeth erg belangrijk.


Uitdagingen en voldoening
“Luisteren, communiceren, analytisch denken, integriteit, resultaatgerichtheid en samenwerken vormen de essentiële vaardigheden die ik elke dag inzet om succesvol te zijn als zorgcoördinator”, vertelt Liesbeth. Haar grootste uitdaging is het bieden van hoogwaardige zorg. “Dit betekent dat cliënten zich gehoord voelen, zelf de regie behouden en op de juiste momenten ondersteund worden. Het bijstaan van cliënten in hun laatste levensfase is bijzonder en dankbaar werk. Hier komt de ware essentie van warme zorg naar voren, en ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat cliënten zo comfortabel mogelijk zijn.


Een unieke werkplek
Beter Thuis Wonen onderscheidt zich door de kleinschalige aanpak, waarbij teams zelfstandig werken en verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen zorg. Liesbeth waardeert vooral het werken vanuit het perspectief van positieve gezondheid en het focussen op wat mensen nog wél kunnen. Voor haar draait Beter Thuis Wonen om mensen: zowel de cliënten als de medewerkers.

Met drie jaar dienst bij Beter Thuis Wonen, kijkt Liesbeth met trots naar de groei en professionalisering van de organisatie. Ze benadrukt het belang van luisteren naar medewerkers en het waarderen van hun ideeën. In haar ogen zijn het alle medewerkers, van kantoor tot in het veld, die samen de sleutel vormen tot de groei en professionalisering van Beter Thuis Wonen.


Jouw toekomst als zorgcoördinator
Voor wie overweegt een carrière als zorgcoördinator bij Beter Thuis Wonen te starten, heeft Liesbeth een duidelijke boodschap: “Heb je interesse, gewoon doen. Het feit dat je geïnteresseerd bent zegt al iets over jouw ambitie.” Ze adviseert om naar je gevoel te luisteren, samen te werken met medewerkers en niet bang te zijn om vragen te stellen.


Om meer te weten te komen over de diverse mogelijkheden neem een kijkje op werkenbijbeterthuiswonen.nl. Wie weet begint jouw volgende avontuur ook bij Beter Thuis Wonen!
Draait om mensen.

"Bij Beter Thuis Wonen ligt de focus op de mensen zelf,
op hun veerkracht en wat belangrijk is in hun leven,
zodat zij de regie in eigen handen houden.”

Edwin Beekman, Bestuurder


Lees onze Privacyverklaring